Események Tokaj-Hegyalján

Fesztiválok, események a tokaji borvidéken

 

 

Tekerj a Hegyre 2016
2016. május 7. szombat

 

Az immár hagyományosnak mondható kerékpártúra két távon indul idén is, lesz egy hosszabb (70 km-es) kör és egy rövidebb (családbarát 20 km-es) kör is. A túra során felkeresünk hegyaljai borászatokat, pincészeteket. A nap zenés - gasztronómiai programokkal zárul. A hosszabb (70 km) túra során a következő megállóhelyek –frissítőpontok várják a túrázókat:

Illés Pincészet (Erdőbénye)

Pinceköz Borászat (Abaújszántó) –

Sós Borház Panzió (Mád) –

Rákóczi Pince és Udvarház (Tokaj)

 

 

Tokaji Bornapok 2016
2016. június 3-5. péntek-vasárnap

A Tokaji Bornapok szervezőgárdája arra törekszik, hogy a leghíresebb magyar bor teljes választékát kínálja fel az arra fogékony közönségnek a fesztivál három napja alatt. A borvidék legjobb pincészetei Tokaj sétálóutcájában adnak randevút a tokaji bor szerelmeseinek, nívós szakmai rendezvények iránytűt mutatnak a műhelytitkokra kíváncsi szomjazóknak, különleges borkóstolók és egyedi stílusokat képviselő egyesületek bemutatói felejthetetlen élményekkel ajándékozzák meg a látogatókat. A hagyományra és a termelői borokra vágyó látogatók koptathatják a történelmi pincék lépcsőit. És nem maradhatnak ki a kínálatból a bodrogközi, zempléni táj hagyományos gasztronómiai csemegéi, a magyar kézművesek remekei és a jó borokhoz társuló zene, képzőművészet, irodalom.

A fesztivál Facebook-oldala: www.facebook.com/tokajiborfesztival

 


 

Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok
2016. szeptember 30. - október 2. péntek - vasárnap

 

A Tokaji Borvidék legjelentősebb szüreti fesztiválja a Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok a hagyományoknak megfelelően kerül megrendezésre minden évben október első hétvégéjén. A szüreti programok sorában szerepel minden mi szem-szájnak ingere, zene és tánc, vásári komédia és gyermekprogram. A gasztronómiával és a szürettel kapcsolatos programok között ebben az évben is megtalálható az elmaradhatatlan szüreti felvonulás, szüreti bográcsgulyás főzőverseny.

A rendezvény Facebook-oldala: www.facebook.com/szuretinapok

 


 


Fesztiválok, rendezvények Erdőbényén

 

Kádárnap 2016

2016. június 25. szombat

Tizenhatodik alkalommal rendeznek Kádárnapot Erdőbényén. A szakmai programok mellett vásárral, borbemutató pavilonokkal, vetélkedőkkel és zenés programokkal várják az érdeklődőket.

 

Drótszamár Fesztivál maraton 2016

2016. június 25. szombat

Hetedik éve várja a bringásokat az Erdőbénye Drótszamár Fesztivál a „Bort, Bringát, Békességet!” mottó jegyében. A hegyibringás maraton, Erdőbényén és környékén a pincék között, a dűlőkön és az erdőben halad, végig mindenki számára teljesíthető, mégis izgalmas terepen. A versenyközpont a Béres Szőlőbirtok és Pincészet területén van, de a falubeli borospincék is egész éjjel nyitva tartanak és fogadják a kerékpárosokat és szurkolókat egyaránt.

Honlap: http://drotszamarfesztival.hu/

 

 


 

Bor, mámor... Bénye 2016

2016. augusztus 12-14. péntek-vasárnap

A Bor, mámor… Bénye egy különleges, sok helyszínen zajló, gasztro- és kulturális fesztivál, amit a remek tokaji borok tesznek teljessé. Az augusztus 20-át megelőző hétvégén mindenki számára nyitottak a helyi borászok kertjei, ahol nem csak a Tokaji borvidék kitűnő borait kóstolhatják meg az ide látogatók, hanem világzenei és jazzkoncerteket hallgathatnak, kiállításokat nézhetnek, előadásokat hallgathatnak vagy egyszerűen csak a fűben heverészve élvezhetik a tokaj-hegyaljai falu hangulatát. A fesztiválokon általában megszokott ételek helyett a borászatok kertjeiben a legjobb zempléni éttermek a helyi borokhoz illő ételekkel, köztük a régióra jellemző fogásokkal várják a vendégeket a nyugodt, komótos tempójú kulináris élvezetek jegyében. A falu piacterén lévő vásárban helyi kézműves mesterek zempléni finomságokat és termékeket kínálnak.

A fesztivál honlapja: www.bormamorbenye.hu

 

 


 

Erdőbényei Aszú Fesztivál 2016

2016. szeptember 23-25. péntek-szombat

Az Aszú Fesztivál 2013-ban került megrendezésre első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal. A hétvégi program keretében a pénteki napon zártkörű aszúverseny zajlik a Szepsi Laczkó Máté emlékházban. Szombaton 14 órától szüreti felvonulásra kerül sor a sportpályától a piactérre. A délután folyamán a színpadon néptáncegyüttesek, kórusok, színjátszók szórakoztatják a felnőtt közönséget, közben a piactéren a játszóházban a gyerekek népi játékok bemutatóján és a szőlőfeldolgozáson vehetnek részt. Az erdőbényei borászatoknál egész nap pincelátogatásra és borkóstolásra van lehetőség,  a gasztronómiai udvarban pedig helyi és környékbeli termelők és éttermek termékeit és ételeit kóstolhatják az érdeklődők.

 

 


 

 

Illés Pince

Illés Pince
Erdőbénye, Kossuth u. 1.
+36 (47) 396 102
illespince [at] illespince.hu

Szolgáltatásaink

Borkóstolás
Étkezés
Bortrezor bérlés
Előrendelés
Muzeális borok, egyedi címkék
Szőlészeti-borászati bemutatóterem

 

Boraink

Száraz borok
Félszáraz borok
Félédes borok
Édes borok
Aszú
Egyedi tételek