Szolgáltatásaink

Borkóstolás

Erdőbényei pincénkben borkóstolásra alkalmas termet alakítottunk ki, ahol 40-70 fő vendéglátására nyílik mód.

Széles szortimentünkben a tokaji pincékre jellemző 6-8 tétel helyett 20-30 tétel is kóstolható, valamint vannak olyan kiemelkedő tételeink is, amelyeket csak vásárolni lehet.

Igény esetén, előzetes egyeztetés szerint borkóstolóra bejelentkezett vendégeinket 30 km-es távolságon belül a szállásról a pincéhez és vissza is szállítjuk.

 


Étkezés

Ételkínálatunk a borok mellé:

Hidegételek:

  • Zsíroskenyér
  • Sajttál
  • Paraszttál


Főtt ételek:

  • Töltött káposzta hegyaljai módra, háziasan
  • Pincepörkölt tarhonyával
  • Cipóban sült csülök tormával 

Bortrezor bérlés

Korlátozott számban lehetőség van a már kialakított igényes bortrezorok egyikének hosszútávú bérlésére is. Egy-egy trezorban 350-400 palack bort lehet elhelyezni. A személyes trezorokra névre szóló tábla is kerül, kívánság szerinti szövegezéssel.
 

 

Előrendelés


A pincénél lehetőség van magánszemélyek, családok vagy cégek számára privát bor készítettésére kiválasztott tőkékről szüretelt szőlőből, egyéni kívánságoknak megfelelően. Szőlőtermésünk 15 -20 százaléka elővételben kerül értékesítésre: a vásárló elmondja, hogy milyen jellegű bort szeretne és ha erre a borra a szőlő állapota megfelelő, akkor a gazdával a vevő kimegy a birtokra és együtt megtekintik a termést. A tőkénél megköttetik az üzlet, kifizetésre kerül a tétel, és a vevő egy, két vagy három év múlva kap egy értesítést, hogy jöhet a borért. Egyedi tételt 200 palack felett vállalunk.

 


 

Muzeális borok, egyedi címkék

Készséggel teljesítjük az esetleges muzeális tételekre vagy reklámfeliratos palackokra vonatkozó megrendeléseket is.
 

 

Szőlészeti-borászati bemutatóterem

Borházunkban szőlészeti-borászati tárgyakat, valamint őslénynyomatokat bemutató terem is található, amely a helytörténeti értékek, a híres erdőbényei hagyományok megismertetését szolgálja. A teremben - a család geológiai kötődése folytán - Tokaj-Eperjes hegységből származó kőzetek és ásványok kerülnek bemutatásra. A gyűjtemény legérdekesebb és legértékesebb része az Erdőbénye Ligettetőről származó hal- és növénylenyomatok, mivel itt találták meg Magyarország legidősebb szőlőlevél lenyomatát, a Vitis Tokaiensis-t is. Ezt az értéket a National Geographic magazin is felfedezte és számba vette pincénkben.

 

 

Illés Pince

Illés Pince
Erdőbénye, Kossuth u. 1.
+36 (47) 396 102
illespince [at] illespince.hu

Szolgáltatásaink

Borkóstolás
Étkezés
Bortrezor bérlés
Előrendelés
Muzeális borok, egyedi címkék
Szőlészeti-borászati bemutatóterem

 

Boraink

Száraz borok
Félszáraz borok
Félédes borok
Édes borok
Aszú
Egyedi tételek